Banana kruh

2018-01-08

Danas sam odlučila s vama podijeliti recept sa Coolinarke koji me dugo kopkao. Svuda viđam taj famozni "banana bread", a nikako se ohrabriti da ga isprobam. S obzirom da često eksperimentiram s hranom pokušala sam i s ovime. Rezultat - fenomenalan! Naravno, nemojte očekivati kruh na koji ćete mazati paštetu, ovo je ipak varijanta za uz čaj :)

Sastojci

4 banane (600 g oguljene banane)

70 g maslaca

80 g šećera

1 jaje

1 vrećica Vanilin šećera 

½ vrećice Praška za pecivo 

prstohvat soli

220 g Pšeničnog oštrog brašna

Priprema

1. Banane zgnječite i pomiješajte s omekšanim maslacem.

2. Dodajte šećer, razmućeno jaje i vanilin šećer.

3. Prašak za pecivo i sol umiješajte u smjesu.

4. Na kraju dodajte brašno i sve zajedno dobro izmiješajte.

5. Smjesu izlijte u namašćeni duguljasti kalup (10×30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko sat vremena.

6. Stavite na rešetku da se ohladi.

Posluživanje

Poslužite narezano na kriške.

Savjet

Prašak za pecivo i sol možete prvo umiješati u brašno i onda dodati pripremljenoj smjesi.



Lucija Trgovčić - lifestyle blog
Sva prava zadržana 2018
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti