Banana kruh

Danas sam odlučila s vama podijeliti recept sa Coolinarke koji me dugo kopkao. Svuda viđam taj famozni "banana bread", a nikako se ohrabriti da ga isprobam. S obzirom da često eksperimentiram s hranom pokušala sam i s ovime. Rezultat - fenomenalan! Naravno, nemojte očekivati kruh na koji ćete mazati paštetu, ovo je ipak varijanta za uz čaj :)
Sastojci
4 banane (600 g oguljene banane)
70 g maslaca
80 g šećera
1 jaje
1 vrećica Vanilin šećera
½ vrećice Praška za pecivo
prstohvat soli
220 g Pšeničnog oštrog brašna
Priprema
1. Banane zgnječite i pomiješajte s omekšanim maslacem.
2. Dodajte šećer, razmućeno jaje i vanilin šećer.
3. Prašak za pecivo i sol umiješajte u smjesu.
4. Na kraju dodajte brašno i sve zajedno dobro izmiješajte.
5. Smjesu izlijte u namašćeni duguljasti kalup (10×30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko sat vremena.
6. Stavite na rešetku da se ohladi.
Posluživanje
Poslužite narezano na kriške.
Savjet
Prašak za pecivo i sol možete prvo umiješati u brašno i onda dodati pripremljenoj smjesi.